Michael Zazzio om kolloidalt silver, inskränkt yttrandefrihet och krigsliknande situation i Sverige

Nya Tider talar med leg. sjuksköterska och kolloidalt silver-företagaren Michael Zazzio, som berättar om hur kolloidalt silver dödar virus och bakterier, och att det använts inom sjukvården som läkemedel. Det avregistrerades dock som läkemedel på 1940-talet och det finns inte mycket forskning om det sedan dess. Det fåtal nya studier som gjorts visar dock lovande resultat.

Hösten 2014, då ebolaepidemin härjade i västra Afrika, ringde Zazzio upp statsepidemiolog Anders Tegnell och menade att myndigheterna åtminstone borde prova medlet. Vi lyssnar igenom ett utdrag ut samtalet i denna video, där Tegnell instämmer i det allmänt kända faktumet att kolloidalt silver har en effekt mot virus och bakterier. Det är därför det är godkänt för vattenrening. Han argumenterar dock emot när Zazzio hävdar att det även har effekt inne i kroppen, som ett botemedel. Samtalet har i samband med pandemin av Covid-19 fått spridning på sociala medier, där vissa hävdat att Tegnell erkänner att det även har verkan inne i kroppen. Den 12 mars 2020 reagerade Tegnell på detta i SVT och hävdade att han utsatts för ”falsk marknadsföring” och en ”total lögn”.

Zazzio är kritisk till Folkhälsomyndighetens agerande, både tidigare och nu med Covid-19, och spekulerar kring antal insjuknade och vad det kan innebära för landet. Han ger också tips på hur man kan förebygga lunginflammation.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/statsepidemiologen-pastas-erkanna-att-kolloidalt-silver-fungerar-mot-coronaviruset-men-ar-det-sant

SVT om ändrad definition av pandemi: https://www.youtube.com/watch?v=AH4d7AZdXiU&t=3s

SVT intervjuar Statsepidemiologen och barn- och äldreministern efter skandalen med narkolepsi i spåren av svininfluensan: https://www.youtube.com/watch?v=TyoZT4bk5N0&t=324s