Skulle dokumentera demonstration: Då greps Jesper Johansson för våldsamt motstånd

Under lördagen den 1 maj hölls en restriktionskritisk demonstration i de centrala delarna av Stockholm. Journalisten Jesper Johansson var på plats för att dokumentera dagen för tidningen Nya Tiders räkning, men blev hindrad i sitt arbete av polisen som greppade efter hans kamerautrustning. Det slutade med att han blev nedbrottad av fyra polismän och satt i handfängsel. Jesper Johansson fick skador på foten, blev slagen med batong och fick blåmärken och rivmärken när han handfängslades. Han fick även svårt att andas när en av polismännen tryckte ett knä i ryggen på honom och en annan polis tryckte sin tumme mot hans hals när han låg på asfalten. Nu är Jesper Johansson misstänkt för våldsamt motstånd, och rättegången kommer att hållas i juni månad.