”Vita skyddas inte av lagen” – farmarmord i Sydafrika sker för att knäcka konservativa

Henk van de Graaf är ordförande för Transvaal Agricultural Union och driver ett lantbruk i Lumpopo- provinsen i norra Sydafrika. Han berättar om den tuffa situation som lantbrukarna i Sydafrika lever i, och vittnar om tortyrliknande angrepp som sker gentemot de som förser landet med mat. Han menar att de vita, som trots sin ställning som minoritet, motarbetas av det styrande partiet African National Congress (ANC) som han hävdar försöker ta ifrån de vita deras språk och skolor.
Han berättar om hur polisen inte prioriterar tortyrliknande mord på farmare och säger att farmattackerna började två månader efter att ledaren Frederik Willem de Klerk
släppte lös politiska fångar och gjorde ANC och det kommunistiska partiet till lagliga organisationer i februari 1990. Van de Graaf föreslår sanktioner från EU och FN mot landets ledare som han menar har stora tillgångar deponerade i Europeiska banker som en åtgärd för att sätta press på dem att stoppa farmarattacker.
Mänskliga rättighetskommittén i Sydafrika har kommit fram till att svarta människor inte kan var rasister då de är svarta, vilket van de Graaf menar omöjliggör för vita att skyddas i lag såsom andra minoriteter.