Intervju med John Laughland: ”Vi bekämpar globalismen över hela världen”

På plats under det nationalistiska stormötet i Budapest fanns John Laughland, en av Storbritanniens ledande konservativa akademiker. Laughland beskrevs av landets Europaminister Denis MacShane som ”en av de intellektuella arkitekterna bakom Brexit”. Han har en doktorsexamen i filosofi från universitetet i Oxford. Idag är han bosatt i Frankrike och undervisar i politik och historia på flera prestigefyllda franska universitet. För närvarande är han utrikespolitisk direktör för Forum voor Democratie. I årtionden har han gjort sig känd som en stark försvarare av nationalstaten och kritiker av västetablissemanget, i synnerhet den förda utrikes- och säkerhetspolitiken.

Genom åren har Laughland publicerat åtskilliga böcker om politik, och har haft tongivande positioner i konservativa rörelser både i Storbritannien och Europa. Istället för att betrakta invandring, EU, klimat, ekonomi, corona och andra frågor som enskilda och isolerade problem, menar Laughland att dessa bara är resultatet av ett mycket större gemensamt problem: globalismen.

Intervjun finns även i text:
https://www.nyatider.nu/intervju-med-ledande-brittisk-konservativ-akademiker/

Teckna en prenumeration på Nya Tider – nu i magasinsformat!
https://www.nyatider.nu/kop/